Předpokladem pro optimální proces zrání vína v lahvích je konstantní teplota skladování. Ideální teplota pro zrání je pro všechna vína, ať červená nebo bílá, v rozsahu +10°C až +12°C. Přesné elektronické řízení v kombinaci s nejmodernější klimatickou technikou zaručuje konstantní udržování nastavené teploty ve vnitřním prostoru i při velkém kolísání okolní teploty. Ideální vlhkost vzduchu
je důležitá při skladování vín. Korkové zátky tak zůstávají pružné a nevysychají. Aby byly korky udržovány vlhké i zevnitř, měly by být láhve vína skladovány horizontálně. Se vzdušnou vlhkostí přesahující 50 % zaručují chladničky na víno nejlepší podmínky. Podle potřeby lze vzdušnou vlhkost v klimatizovaných chladničkách na víno ještě zvýšit nad standardizovanou úroveň přepnutím ventilátoru z automatického na trvalý provoz.
I nepatrné otřesy mohou vína narušit během jejich zrání v lahvích a zabránit usazování tříslovin. Speciálně vyvinuté, mimořádně klidné antivibrační kompresory zajišťují u všech chladniček na víno šetrné skladování vín.
Integrovaný temperační systém umožňuje dosáhnout vyšší vnitřní teploty úložného prostoru, než je teplota okolí, ve kterém je přístroj umístěn. To může být velmi důležité například při temperování červeného vína (asi +18°C).
Spotřeba energie / rok: | 106 kWh |
---|---|
Energetická třída: | G |
Užitný objem celkem: | 46 l |
Kapacita lahví: | 18 ks |
Hlučnost: | 34 dB |
Teplotní zóny: | 1 |
Barva: | Černá |
Šířka: | 56 cm |
Výška: | 45 cm |
Hloubka: | 55 cm |